تجهیزات پخت
تجهیزات پخت رستوران
تجهیزات پخت رستوران مهمترین بخش در لایهبندیهای آشپزخانه صنعتی است. این تجهیزات هم در پخت غذاهای مدرن استفاده میشود و هم برای پخت غذاهای سنتی کاربرد دارد.
نکته مهم این است که در خریداری آنها بهمانند دیگر تجهیزات آشپزخانه صنعتی کیفیت حرف اول را میزند. به عبارتی کیفیت بالای تجهیزات پخت بهصورت مستقیم در طعم غذا، ارزش غذایی و سرعت آشپزی تأثیر خواهد گذاشت.
انواع تجهیزات پخت
بهترین روش برای خریداری تجهیزات پخت رستوران، استفاده از منو است. تجهیزات پخت غذا انواع و ابعاد مختلفی دارند و در تهیه آنها باید با مشاور راه اندازی رستوران مشورت کرد.
مهمترین تجهیزات پخت در رستورانها عبارتاند از:
1- اجاق گاز
اجاق گاز صنعتی با فر خانگی تفاوت دارد. اجاق گاز صنعتی غذا توسط مشعل گرم میشود و در انواع چهارشعله، سه شعله و دوشعله تولید میشود. نمونههای اجاق گاز فردار نیز در میان تجهیزات تولیدی آپادانا تجهیز آراز موجود است. تفاوت این است که فر توسط عایق گرما پوشیده شده است
2- گریل صنعتی
از گریل میتوان در انواع رستورانهای صنعتی استفاده کرد. فست فودها برای تولید انواع ساندویچ و همبرگر و همچنین گریل انواع فیله گوشت و مرغ و همچنین سبزیجات. این تجهیزات نسبت به سرخکنها روغن بسیار کمتری مصرف میکنند.
محل طبخ باید گرم باشد و بر اثر دفعات استفاده از گرمای آم کاسته نمیشود. به همین دلیل از صفحات چدنی و آهنی و در برخی موارد لایه کروم استفاده میشود.
3- تابه گردان
از تابه گردان برای سرخ کردن و دیپ فرای مرغ و ماهی در سطح بالا استفاده میشود. این دستگاه دارای یک وان روغن است و میتوان با آن حتی غذاهای آبکی مانند خورشت را با گرمای کم گرما داد. این دستگاه دارای درب متحرک لولایی، ترموکوپل، فلکه چرخان اهرمی و درب متحرک لولایی تشکیل شده است. تابه گردان در دو نوع 80 لیتری و 120 لیتری درست میشود و آشپزها بر اساس نیازشان میتوانند روغن را در وان ریخته و درجه گرما را تنظیم کنند.
4- دیگ دو جداره صنعتی
از این دستگاه در رستورانهای سنتی و ایرانی به گستردگی استفاده میشود. دیگ دوجداره به دو نوع چلوپز صنعتی و خورشت پز صنعتی تقسیم میشود. با استفاده از آن میتوان در مدت بسیار کوتاهی برنج و خورشت را عملآورده و با کیفیت بالایی در اختیار مشتریان قرار داد.
5- گرمخانه غذا
حضور گرمخانه غذا در آشپزخانههای صنعتی مزیتهای زیادی دارد. نخست اینکه حجم زیاد غذا و نیاز به گرم نگهداشتن آن المانی ضروری برای رستوران صنعتی است. مخصوصاً اینکه امروز و بد از همهگیری ویروس کرونا بسیاری سفارشها از خارج از رستوران دریافت میشود و رستورانهای بیرون بر زیادی در شهرهای ایران بازشدهاند و میشوند.
بهجز این، فر بخارپز برای پخت غذاهای سالم و مقوی هم بسیار ارزشمند است.
6- سرخ کن
سرخ کن برای رستورانهای فست فود برای دیپ فرای کردن قارچ، ماهی، سیب زمینی و دیگر مواد غذایی ضروری است. این تجهیزات با مخزن 22 لیتری گزینهای مناسب برای رستورانها و فست فودها است. بدنه استیل، سبک بودن دستگاه، قابلیت و شستشوی آسان از مشخصات سرخ کن است.
7- کباب پز صنعتی
انواع کباب پز صنعتی در رستورانهای سنتی، سفرهخانهها و کبابیها به گستردگی استفاده خواهد شد. کباب پزهای صنعتی به انواع گازی، تابشی و اتوماتیک ریلی تقسیمبندی میشوند. در خرید کباب پز صنعتی باید به نکاتی مانند خرید تجهیزات جانبی، جنس کبابپز و نوع کبابپز توجه کرد.
کیفیت تجهیزات پخت
پیشنهاد میشود تا میتوانید از خرید تجهیزات بیکیفیت و دست دوم اجتناب کنید. چرا که بیشتر این تجهیزات خدمات پس از فروش ضعیفی دارند و به سادگی خراب میشوند. با افزایش هزینههای جانبی درآمد ماهیانه و سود شما از رستوران کاهش مییابد و در مواقع حساس و اضطرار در صورت خرابی کل خط تولید شما میخوابد.
دستگاه و تجهیزات آشپزخانه صنعتی باید کیفیت بالایی داشته باشند و در مقابل گرما، رطوبت و فشار آسیب نبینند. بهترین متریال برای آشپزخانه صنعتی استیل ضدزنگ آلیاژ 304 است.
استفاده از تجهیزات باکیفیت و آکبند مزایای زیر را برای رستوران شما به همراه خواهد آورد:
- بهبود کیفیت و طعم غذا
- حفظ ارزش مواد غذایی
- کاهش شدید مصرف انرژی
- کاهش فشار کار آشپزان و پرسنل آشپزخانه صنعتی
- کاهش هدررفت مواد غذایی
- کاهش مصرف مواد اولیه: برنج، روغن و …
- ارتقای بهداشت آشپزخانه صنعتی
خرید تجهیزات پخت رستوران
شاید مهمترین سؤال این است که تجهیزات پخت رستوران را باید از کجا تهیه کنیم. امروز در بازار تجهیزات آشپزخانه صنعتی فروشندگان معتبری حضور دارند که خود وظیفه تولید تجهیزات و راه اندازی رستوران را برعهده دارند. تجهیزات ارزان و یا دست دوم در بازار ایران خدمات پس از فروش ضعیفی دارند و شما ممکن است هزینهای بیش از هزینه اولیه را صرف تعمیر و نگهداری این تجهیزات بکنید.
در راه اندازی رستوران، پایه اساس کار خرید تجهیزات آشپزخانه صنعتی است. خریداری تجهیزات پخت در این میان اولویت اصلی محسوب میشود. در مسیر خرید تجهیزات آشپزخانه صنعتی این روند را باید طی کرد:
- انتخاب تخصصی منو
- هزینه تجهیزات آشپزخانه صنعتی نباید کیفیت دستگاهها را کاهش دهد
- خرید از فروشندهها و برندهای معتبر
- توجه به گارانتی و خدمات پس از فروش